Danes je 29.7.2021

Naročilnica - Spletni seminar
Prefakturiranje

Informacije o on-line seminarju:

Termin: 16. 03. 2020

Čas: 10.00 - 11.00

Število razpoložljivih mest: 9

Cena: 39,00 EUR + DDV

Vsebina:

Obravnavali bomo prefakturiranje obratovalnih stroškov in oblikovanje in črpanje rezervnega sklada, tako z vidika knjiženja kot davčnega obračuna davkov od dohodkov pravnih oseb. Prikazano bo na primeru, če se obračunava najemnina in se poleg zaračuna obratovalne stroške – tako z vidika najemnika kot najemodajalca in upravnikov večstanovanjskih stavb.

V drugem delu seminarja se bomo dotaknili DDV vidika prefakturianja v primeru obratovalnih stroškov in tudi nekaterih drugih primerih. Še zlasti bomo obrazložili, v katerem primeru je treba izdati račun z obračunanim DDV in v katerem primeru se prezaračunani strošek ne obravnava kot obdavčljiva transakcija ter na kakšen način se tovrstne nabave in dobave poročajo v DDV evidence.


Predavatelji:

Majda Gominšek, finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Za založbo Verlag Dashöfer izvaja strokovne seminarje, spletne klepetalnice in video seminarje ter odgovarja na vprašanja naročnikov.
mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.